9 år og uden Sfo – fashionmom blog
Fødselsdag

9 år og uden Sfo

Nu da vi har 3 børn i skole (privatskole), så har der været nogle ændringer i vores økonomi… Selvom der er søskende rabat, både på skolepenge og sfo, så er det alligevel en stor post i vores budget.

Så da vores store drenge startede i 3. klasse, besluttede vi os for, at melde dem ud af Sfo’en fra 1. okt. Vi er derfor på dag 2 efter sfo. Det er os forældre der har besluttet det, det er ikke vores drenge. De er vilde med at gå i sfo og næste alle de andre I klassen går i sfo. De sidste par måneder har de været 1 time i sfo 4 dage om ugen og 1 dag 2½ time. Så det er jo ikke så meget de mister, men det er dog noget vi skal vende os til.

IMG_9046[1]

Vi er så heldige, at man, på deres skole, kan købe ‘klippekort’ til Sfo’en. Dvs at man har mulighed for, at bruge et klip (1 time) i ny og næ, for eksempel hvis der er en fest eller en spændende udflugt. Vi har valgt at bruge et klip hver onsdag, hvor der er et særligt arrangagement for den i 3. klasse. Det kan være alt fra strandtur til at lave sin egen marmelade. Men ideen er at de alle er sammen og det styrker fællesskabet for klassen, at lave noget sammen efter skole og det vil vi gerne støtte.

Herhjemme har vi fået en time ekstra sammen. Det er jeg glad for og det tror jeg også drengene er (lidt modvillligt måske). Den ekstra time gør, at vi har mere tid til lektier og at de får mulighed for, at spille deres fødselsdagsgave-spil Minecraft på computer (det er de glade for).

For at de ikke føler de går glip af at lege med deres legekammerater, har flere gange om ugen muligheden for, at få venner med hjem. Det er hyggeligt 🙂

Jeg er spændt på hvordan det nye liv uden sfo kommer til, at være.

Andre hjemmemødre med unger uden Sfo?

2 kommentarer

  • Jeg har ikke selv børn med jeg har tre kusiner der alle er blevet taget ud af SFO. De klarer det udemærket, lyder det som om, men nu ved jeg heller ikke om de har den samme ordning som I har. Jeg synes jeres løsninger med en gang om ugen og venner med hjemme lyder som en perfekt løsning!

    http://xs-design.nu/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej,
      Tak for din kommentar 🙂
      Nu har vi prøvet livet uden Sfo i en måned og det går bare rigtig godt. Som du slev siger, så er løsningen med klippekort, til en gang om ugen perfekt! Det er så fedt!
      Jeg ville ønske at alle skoler havde denne klippekortmulighed.
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag