Hvor meget underholdning ‘fortjener’ baby? – fashionmom blog
Inspiration: Hår!

Hvor meget underholdning ‘fortjener’ baby?

Som en slags fortsættelse, af mine tidligere indlæg om små børn i institution og dagpleje, er jeg kommet til, at tænke over, hvor vigtig det er for mig, at mine børn er underholdt. Jeg læser og hører det også mange steder, at børnene skal da have lov, at blive underholdt.

Jeg vil påstå, at børn ofte er lettest når de er underholdt, det vil sige, de forstyrrer mig ikke i, hvad jeg laver. Derfor er det let for mig, at finde på en eller anden form for underholdning, de kan fortage sig. Om det så er tv, Ipad eller papir og maling. Da mine store var små og gik i vuggestue, var det også en form for underholdning. De skulle da have lov til, at lege og blive stimuleret, som om det, at kede sig eller underholde sig selv eller blive underholdt af mor, ville være rigtig slemt/ikke godt nok for mine drenge på 14 måneder.

IMG_1439_Fotor

Men her er det så, at jeg har ændret mening, eller måske nærmere udviklet mig. Fra at frygte kedsomhed og ikke turde, at stole på mine børns (og min egen) fantasi, er jeg blevet mere overbevist om, at konstant underholdning, ikke er nødvendigt. – Måske er det, end ikke sundt..?

Selvom jeg selv elsker tv og jeg derfor har svært ved, at sige nej til fjernsyn til ungerne, så er jeg begyndt, at prøve, at skære ned for det. Nogle gange lykkes det, men børnene skal jo også først lære, at underholde sig selv og finde på frie lege. Men det kræver mere af mig, for jeg må også skrue ned for min underholdning, som computer og telefon. Vi har brug for, at kede os lidt herhjemme og prøve, at sætte tankerne fri. Mon det kun er os, der kæmper med frihed fra underholdnings-junglen?

Jeg tror heller ikke de konstante input fra pædagoger, andre børn, Tv og Tablets er nødvendigt. Det er selvfølgelig vigtigt, at lave aktiviteter med børnene, men det er også vigtigt, at der bare er tid til ro og nærvær. Jeg behøver ikke, at kommentere på alt hvad ungerne laver, nogle gange skal jeg bare være der, tilstede, sammen med dem (evt skrive et indlæg ved computeren, mens de leger med biler på gulvet og tegner ved bordet). Det øver vi os i herhjemme, for jeg synes det kan være svært, men jeg prøver… Andre gange, når jeg er er træt, kan det hele rende mig… Så ser vi altså tv og spiser småkager, bare fordi jeg har lært, at bage dem.

Hvad er jeres ‘Underholdnings-holdning’? – Er det frit spil, fuldtids institution og tv i ulvetimen eller ingen tv, speltboller og endeløse perleplader?

IMG_7745[1]_Fotor

2 kommentarer

  • Linea Michael

    Jeg er begyndt at sige til børnene hvis de plager om fjernsyn at de har en vigtig opgave: at lege og bruge deres fantasi – for det er børn de allerbedste til i verden – bedre end voksne.
    ‘Kreativ’-kassen med piberensere, pallietter, modellervoks, perler, maling osv er et super alternativ. Vores mest ømme punkt er, når vi gerne vil sove længe om morgenen i weekenden – så får de nogle gange lov at sidde 1-2 timer…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Linea,
      Det lyder som en dejlig måde, at åbne op for kreativitet!
      Der er vist, ingen der lider under, at i kan få sovet længe i weekenden, selvom det betyder tv til børnene 🙂
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration: Hår!