‘Baby trænger til, at komme i vuggestue’… What!? – fashionmom blog
Den sociale Hjemmemor

‘Baby trænger til, at komme i vuggestue’… What!?

Citat fra facebook:

‘Jeg nyder så meget at have tid uden mine børn at jeg næsten får det skidt over mig selv. Samtidig elsker jeg dem så højt og kan da også mærke en klump i halsen de dage de græder når jeg går fra dem i vuggestuen. Men jeg ved at det er godt for mig at være væk fra mine børn, at have tid til mig selv. Ellers kan jeg ikke være der for dem når de kommer hjem…’

Det lyder mere for mig som, en måde, at undgå, at omlægge sit liv efter man har fået børn, en måde, at leve op til samfundets krav om, at være på en bestemt måde. Udtagelser som denne virker så påtaget, som fra et menneske der ikke har lyttet, til sig selv, men alle andre. -Bortset fra sine børn.

IMG_7212_Fotor

Jeg kender godt følelsen af, at trænge til en pause fra sine børn… Men her snakker jeg om en aften i ny og næ eller 30-60 min, hvor min mand går tur med ungerne. At aflevere sit 6 måneder gamle barn eller have sit 5 år gamle barn i institution fra 7.30-16.30, virker på mig, som fralæggelse af ansvar. Jeg forstår behovet, fra forældrenes side, men jeg forstår ikke hvorfor de følger det.

Det er ikke meget man hører om det og det er heller ikke sådan samfundet fremstiller det, men livet efter børn, handler rigtig meget om, at udsætte sine egne behov. At finde glæden i, at gøre uselviske ting. Jeg siger ikke, at vi alle skal være den altopofrende mor, men at blive mor, kræver ofre.

Jeg ved godt, at det er upopulært, at sige, at forældrerollen kræver, at man ofre sig, jeg ved det er lettere, at sige til hinanden, ‘Du kan nå det hele, opleve det hele’ eller ‘Du skal da ikke opgive noget, bare fordi du for børn’. Men hvis du vælger, at leve efter disse statements, hvilket du kan, så har du ret i, at det ikke behøver, at ofre noget eller ændre noget efter, at have fået børn. Det bliver børnene der må ofre. Det bliver børnene der må leve et andet liv, end de havde forstillet sig. For helt ærligt, så tror jeg ikke, at en baby på 6-10 måneder havde forstillet sig, at mor skulle sætte ham af hos en person han har kendt i en uge og så hente ham igen efter 5-8 timer.

Der er selvfølgelig mange forskellige måder, at deale med livet, når man har fået børn og der er rigtig mange gode måde, ikke bare én.

Men vi trænger til, at se på vores forhold til livet med børn, på en anden måde, end 2 x fuldtid og børn i institution. Der skal være andre alternativer, at overveje…

Alternativer som, længere barsel, pengene følger barnet, deltid for voksne og børn. Og mest af alt, en ny tankegang, der giver forældrene mere ansvar overfor barnet, istedet for, at samfundet får ansvaret.

Hvis du vil læse mere om hvorfor jeg er hjemmemor, så se her:

At være hjemmemor

Hjemmefreakinggående husmor

pædagoger vs.hjemmemor

8 kommentarer

  • Helene s

    Jeg er så enig og på en lidt svær måde giver det dejlig mening at ofre sig med glæde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Helene, det er jo ikke altid let, at få børn, passe dem og give dem det de har brug for. Dejligt du forstår hvad jeg mener, det er rart, at vide der er en anden der godt kender til den hårde glæde ved, at ofre sig.
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Jeg ser det som en generel tendens, som du skriver, at det er børnene der må betale prisen for at vi voksne skal have det hele. Om det er 8 timer i daginstitution eller om det er en flytning hver uge, fordi mor og far er skilt og ingen vil give afkald. Undskyldninger som “Hun trænger til at komme ud blandt andre” og “De er jo vant til at det er sådan det er” retfærdiggør at vi lever efter normen og ikke tager hverken stilling eller ansvar for vores egne børns ve og vel. Hvis stress er en folkesygdom idag, tør jeg slet ikke tænke på hvordan det ser ud om 20-30 år, når 50% af befolkningen er vokset op med to hjem på én gang. Nå men det jeg prøver at sige er, stærkt og relevant indlæg. Hilsen en fraskilt single-mom der rent faktisk kender til udfordringerne med hentetider og delebarn 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Sara,
      Mange tak for din kommentar. Livet er ikke altid let og jeg ved vi alle prøver, at gøre det så godt vi kan. Jeg er ved, at være træt af normen her i landet og ville ønske der var flere alternativer, når vi får børn.
      Det må være så svært, at være alenemor og have dele barn! Tak fordi du deler dine udfordringer.
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene Garvik

    Hej C. Jeg har en del gange læst på din blog og nyder det. Så tak for dine input 😉
    Dit citat fra fb kan både give grund til blive oprørt men også forståelse. Det er taget uden at jeg kender personen og der kan ligge meget i det.
    Jeg er enig med dig i mange af dine betragtninger, dog oplever jeg at kunne have forhold i familien, der gør at en aften eller en halv times pause ikke er nok. Jeg har måtte erfare at tilsidesættelse af egne behov og mine børns behov sled for meget. Det vil altid være en balancegang og den er udfordrende. Jeg har også et stort ønske om at samfundet ville tilgodese de kære børn m familier mere end de gør i dag.
    Jeg skriver egentlig fordi jeg har længe har villet spørge dig,hvad du tænker at gøre når dine børn er i skolealderen. Ønsker du stadig at være hjemme og så fx Sfo fravælges? Hvis du vil arbejde, har du da tænkt over arbejdstid kontra børnene? Er lidt nysgerrig, måske er det ikke så let at svare på når der er så lang tid til?… Lene

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Lene,
      Tak for din kommentar og tak fordi du følger bloggen.
      Alle familier er forskellige og vi har alle forskellige behov og vi finder hver især vores måder, at bygge en familie op. 🙂 Men jeg synes det er vigtigt, at man tager et valg og ikke bare følger normen uden, at tage stilling. Og i stedet for, at tage et valg, bruger undskyldninger som ‘baby har brug for vuggestue’, fordi det er blevet en legal grund.
      Med hensyn til skoletiden, så har jeg jo allerede to store drenge på 8 år der går i skole og Sfo. De får som regel lov til selv, at bestemme, hvornår de vil hjem, nu da de kan cykle til og fra skolen selv. Næste år skal min datter starte i skolen og om 3 år de to små. Jeg ved endnu ikke om jeg vil have de to små hjemme helt til skole alderen eller om de skal have et eller to år i børnehaven. Når alle børnene er større giver det jo pludselig en masse tid til mig og jeg tror, at jeg vil finde noget spændende, at fylde den ud med 🙂 Men jeg oplever også, at der er rigtig meget arbejde i, at have skolebørn og en masse praktiske opgaver i hjemmet, når man har 5 børn, så måske kunne jeg være hjemmemor, et par år mere, hvem ved. Ingen kender fremtiden og jeg er spændt på hvad den har, at byde på.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Et barn på fem har nok mere på brug for det sociale liv i børnehaven, ikke dermed sagt at man ikke skal have en fridag, end et barn på 6 mrd. Dog må jeg sige at jeg som næsten alene mor, har måtte give mig selv lidt tid her og der. Omvendt ved jeg også hvor mange der hænger i en tynd tråd for at nå det hele, så jeg er holdt op med at pinke andre i hovedet med hvad jeg synes, for det er ikke rart at være nød til at være den sidste der henter sit barn. Kh 37 timers pædagog og mor til to drenge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Karina,
      Det er godt klaret du kan få det hele til, at hænge sammen, som næsten alenemor. Det må virkelig kræve noget!
      Jeg har ikke noget imod børn i børnehave, men jeg synes det er et problem, hvis de er der fra 8-16 hver dag. Under nogle omstændigheder, kan det jo være yderst nødvendigt og så må man få det bedste ud af det. Det er kun i meget sjælne tilfælde jeg kan forstå, at babyer på 6-8 måneder kommer i institution.
      Jeg er bare så træt af, at man istedet for, at læse en bog om aktiviteter eller søger lidt på nettet, bruger undskyldningen, at det er baby, der har brug for vuggestue. Der er andre alternativer, men der bliver ikke gjort opmærksom på dem og de er ikke det populære valg.
      Jeg oplever, at de pædagoger jeg kender gør et fantastisk stykke arbejde og er gode til, at favne alle børnene, særlig de børn der er der meget.
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den sociale Hjemmemor