Vær stolt af din tissemand, min dreng! – fashionmom blog
Frokost

Vær stolt af din tissemand, min dreng!

Min søn skal være stolt af sin tissemand, ligesom min datter skal være stolt af sin tissekone. Ligesom de skal være stolte og glade over deres kroppe idet hele taget. De skal lære, at elske deres krop og de skal lære, at selvom noget er privat, så er det ikke skammeligt.

Nu har der efterhånden været et par sager her på det sidste om børn og deres ‘seksualitet’. Både med Vores Børn redaktøren deres legede, at sønnens tissemand var en orm og nu denne sag med to drenge på 8 år, der blev bortvist en uge fra skolen for, at have vist deres tissemænd til en pige.

Sådan som jeg ser det, så bliver vi nød til, at lade børn være børn. Vi skal ikke overføre vores forkvaklede syn på seksualitet på børnene og lægge alt muligt i de uskyldige handlinger de gør. Vi skal guide børnene frem og være opmærksomme på, at det er et følsomt emne, men de skal ikke fyldes med skam eller overseksualisering.

IMG_6657

Det kan godt være jeg er lidt hippie agtig, men sådan gør jeg:

*Jeg går i bad med de tre små, 3-5 år og tjekker, at de to store på 8 år vasker sig ordenligt.

*Jeg snakker gerne om deres tissemænd og tissekoner. Jeg fortæller dem om, at de tisser og numsen laver lort. Det er dét børnenes private dele er til og der skal ikke lægges mere i det. – Før de kommer i den rette alder.

*Jeg går nøgen gennem stuen, når jeg har været i bad og hvis de spørger, så siger jeg, at sådan ser en voksen krop ud og at, en voksenkrop er anderledes end en barnekrop.

*Jeg vil ikke have de piller ved hinandens kønsdele, men de må gerne løbe nøgne rundt i haven.

*Hvis de med vilje viser deres private dele til andre, beder jeg dem om, at holde op og siger, at den den del af kroppen skal man ikke vise til andre, medmindre man er i bad eller på toilettet.

Er det ikke sund fornuft eller er det for frisindet? Hvad synes i, er en lille tissemand virkelig så slem og skal noget uskyldigt gøres perverst?

2 kommentarer

  • Det er overhovedet ikke for frisindet! Det er – for mig – sund fornuft. Men med børn i flere aldre, forestiller jeg mig at du ind i mellem må have skullet sluge nole kameler hvad angår “onani” – det er den vi bruger mest tid på at snakke om herhjemme. Hvor og hvornår det er okay at lege med tissemanden.
    KH Cana
    http://www.mortilto.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Cana,
      Ja, det kan være svært og selvom vi ikke har oplevet så meget ‘onani’, så er det vigtigt for mig, at lærer dem, at selvom kønsdele ikke er ‘skammeligt’, så er det stadig privat. Det er ikke pinligt, at snakke om, men det er ikke noget alle er interesseret i, at se på. 🙂
      Mvh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frokost