En, To, Tis… (Projekt Ble-Fri) – fashionmom blog
Top 10 Kids-Love-Moments

En, To, Tis… (Projekt Ble-Fri)

Jep, mine yngste søn har smidt bleen. Og vi tæller dagene uden uheld. Lige som vi tror den er god nok, så når han ikke, at komme på toilet/potte i god nok tid. Han er kun 2 år og 9 måneder, så det er ikke noget vi har haft travlt med og jeg ville egentlig have ventet med ‘projekt blefri’ til sommer, men lige pludselig viste han interesse og når jeg satte ham på potten, kunne han tisse. – De skal jo lige finde musklerne…

Hver gang en af vores børn har skulle smide bleen, har jeg været i vildrede. Jeg synes ikke der har været tydelige tegn og de har også alle haft mange uheld før de rigtig fik fat i princippet.

Men jeg er kommet frem til et par tips, som jeg synes har været nyttige i tiden hvor de små smider bleen.

  1. Sørg for, at toilet og potte-besøg er hyggelige og ikke forbundet med alt for meget præstation.
  2. Introducer potten når de er små, måske allerede omkring 1 års alderen, så de kender dem og ikke føler sig utryg ved den.
  3. Da børnene højst sandsynligt kommer ud på toilettet med dig noglegange, så fortæl dem hvad du laver og at du ikke bruger ble.
  4. Prøv at have tålmodighed med barnet, selvom det har mange uheld.
  5. Start gerne i en ferie, hvor du har masser af tid hjemme og hvor du kan have fokus på, at hjælpe barnet på toilettet.
  6. Hav evt. en Potte i stuen, hvis det lige pludselig skal gå Meget stærkt.
  7. Et fint eller sejt børnetoiletbræt, kan gøre det ‘store’ toilet mindre skræmmende.
  8. Vær glad med barnet når det lykkes og trøst ham når I ikke når det.
  9. Sørg for, at give barnet bukser på der er lette, at hive ned om benene, det er for surt, at komme for sent pga. en knap og en lynlås.
  10. Hjælp barnet med, at huske toiletbesøg, ved at sige: ‘Så skal du ud, at tisse, jeg hjælper dig.’ Særlig hvis barnet er i fuld gang med en leg, glemmer det, bleen er væk.

IMG_0892_Fotor

Da min søn pludselig var klar, her for et par uger siden, vidste jeg ikke helt om jeg skulle gribe chancen… Jeg mener, det er jo flyverdragt og lag-på-lag-tid. Men i dette tilfælde er det en kæmpe fordel, at være hjemmemor. Jeg er med ham hele tiden og skal ikke videregive ham til travle pædagoger, vi kan bruge en hel dag herhjemme og begrænse turene i flyverdragt. Jeg har ro til, at tage ham og hans søster med ud på badeværelset og bruge al den tid vi har brug for.

Da mine store tvillinger var små, stoppede de med ble på samme tid, men denne gang, er det en ad gangen og det er virkelig rart. Min datter følger interesseret med i hvad hendes bror laver på potten og toilettet og jeg tror hun er klar til, at smide bleen, når han er kommet helt ind i toilet rutinerne.

Det var så endnu et Lorte-indlæg fra Fashionmom… Savner i også lidt de der outfit-indlæg 😉

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 Kids-Love-Moments