At finde Ferie-Melodien – fashionmom blog
5 Børn på Stranden

At finde Ferie-Melodien

Ferie, juhuu, vi glæder os i lang tid og endelig er den her… Sommerferien!

Jeg er vild med sommer ferien, varmen, lyset og det, at man bruger lige så meget tid ude som inde. Man kan have udendørs projekter, tage på stranden osv. osv.

Vi skal ikke til udlandet, men på familielejr på Langeland i 5 dage.  Det betyder, at vi har en masse tid herhjemme, som vi skal udfylde med gode ting, ligesom min datters ‘sommerferie-kasse’ fra børnehaven.

Men jeg oplever ofte, at den første 1-2 uger, ikke helt er så let, som jeg forstiller mig. Pludselig er vi alle sammen, hele tiden… Vi elsker hinanden og nyder hinandens selskab, hvorfor er der så, mange problemer og konflikter? Det er fyldt med ‘Hun gjorde det’, ‘Han tog den!’ og ‘Hvorfor må vi ikke det?’ osv. Jeg bliver frustreret og føler ikke jeg giver børnene en god sommerferie.

IMG_6096[1]_Fotor

Jeg ved det lyder lidt mærkeligt, når nu jeg er hjemmemor og faktisk er vant til, at bruge rigtig meget tid sammen med mine børn, men stadigvæk er ferie noget andet. Det tog mig lidt tid, før jeg forstod hvorfor, jeg var så frustreret og hvorfor der blev ved med, at poppe utilfredshed og konflikter op hos børnene. Ferien er et brud på vores rutiner og derfor opstår der forventninger, der ikke er tilpasset hinanden.

Pludselig huskede jeg Milles fine Børne Ferie Kalender og vidste, at der skulle være nogle ferierutiner. Det er ikke mange rutiner der behøver, at være, men de skal være der og vi skal alle kende dem.

Hjemme hos os, er det fx. meget vigtigt for de to store drenge, at vide hvornår de må spille I-pad, telefon og Nintendo og for alle børnene er det vigtigt, at vide hvornår de må se Tv. Når det er på plads, har vi udnyttet tiden, som vi jo har masser af lige nu, til at inddrage børnene i de huslige opgaver og det er jo nogle rutiner vi kan blive ved med, at bruge efter sommerferien. For os er aftenen blevet lang. -Istedet for, at børnene bliver puttet kl. 19.15, bliver den ofte 20.15-21.00 nu. Så efter aftensmad, når vi har ryddet op og vasket støvet fra dagen af, sætter vi os og tegner dagens oplevelser. Her har vi tid til, at falde ned og snakke om hvad der er sket, hvad vi kunne lide og ikke kunne lide.

IMG_6724[1]_Fotor

Jeg glæder mig til resten af ferien og håber, at vi har fundet melodien 😉

Se Ferie billeder HER på min instagramprofil @fivekidsfashon.

2 kommentarer

  • Sikke da en fin rutine med ferietegninger af dagen der gik – det tror jeg også jeg skal have indført næste år når de små helt forstår det. Nyd ferien. KH Dorte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Dorte

      Da de lige accepterede situationen, var det rigtig hyggeligt. De 2 små på 2 år, har dog ikke været med til det… Men håber på de er med på den næste år 🙂
      håber også i nyder jeres ferie.
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 Børn på Stranden