Pædagoger vs. Hjemmemor – fashionmom blog
Fun Tee

Pædagoger vs. Hjemmemor

Min datter på 5 år, går jo stadig i børnehave, hun nyder det og jeg nyder det. Men det er som om, at pædagogerne ikke altid nyder det. De er nogle fantastiske mennesker, jeg overlader trygt mit barn og ved de lytter og passer på hende.
Men… Det er, når det handler om min datter på 5 år, når hun er i Børnehave. Det er ret anderledes, den måde de håndterer det, at jeg går hjemme med de to små og har Musen så meget hjemme.
Jeg kan høre anklagen i deres stemmer, som om jeg fratager mine børn noget. Eller deres kommentarer, når de små hyler og slår, fordi de gerne vil lege på børnehavens legeplads – men vi skal videre – så kommer den: ‘Ja, du skulle have sendt dem i vuggestue’, ‘De er meget nysgerrige, hva?’ osv. Men alle børn på 2 år, bliver jo kede af det, når de skal væk fra en legeplads uden, at lege på den, det er jo ikke et udtryk for, at de gerne vil efterlades af mor og passes af andre.
En dag endte jeg med, at spørge om vi måtte blive og lege lidt sammen med de andre og så søde som pædagogerne også er, sagde de ‘ja’.
Så kunne de lege, vise mig de ting de fandt, sidde hos mig og løbe videre.
De var dog ikke videre interesseret i de andre børn, men mere i alt det legetøj og alle kravle-op-mulighederne.
Jeg tror ikke, at tvillinger på 2 år med 3 andre søskende, savner så meget selskab, eller har brug for, at socialisere sig i vuggestue. De har de vigtige venskaber og legekammerater allerede.

IMG_6344

Her, den anden dag tog jeg mig god tid til, at hente Musen og lod de to små lege udenfor, på legepladsen, mens vi gjorde os klar. Straks får jeg kommentaren, om min datter på 2 år der gynger: ‘Hun er da, helt klar til børnehave, hva’!?’. Hvordan er det den kobling sker? Hun kan lide, at gynge her, derfor må hun ønske, at være her hele dagen. Jeg tror vitterlig, at min datter ville blive utrolig ked af det, hvis hun skulle blive i vuggestuen og passes af, de ellers super søde pædagoger. For jeg har intet problem med dem, de gør et stort, godt stykke arbejde og de er virkelig gode til, at passe børn.

-Men det er jeg også! Og jeg er endnu bedre til, at passe mine egne børn. Jeg tror ikke, at der er nogen andre, der kan passe mine børn, bedre end mig. Men i børnhaven giver de nogle muligheder, jeg ikke kan give og derfor, vurderer jeg, at det er det bedste for min datter, at komme derover et par gange om ugen. Jeg sender ikke min datter i børnehave, for den pædagogiske lærer-plan, men fordi jeg ønsker hun opleve, at have venner på sin egen alder, for det har hun ikke herhjemme i familien.

IMG_6541

Jeg elsker mit arbejde med, at gå hjemme. Jeg kan se mine børn trives og jeg kender mine børn utrolig godt, for jeg bruger virkelig mange timer med dem hvert døgn. Hvorfor er det så svært for mange andre, at tro på, at selvom jeg og min familie har valgt, at gøre det lidt anderledes, så er det ikke ligeså godt? Tror de at, jeg ikke vil mine børn det bedste? Eller tror de, at jeg faktisk ikke kan gøre det godt nok for mine børn? Og hvor kommer denne tvivl fra? Det er dog helt normalt og naturligt, for en mor, at ønske, at være sammen med sit barn…

IMG_6402 IMG_6516

Læs om mine overvejelser, om børnehavelivet Her og Her.

Læs om hvorfor jeg passer mine to yngste hjemme Her og Her.

8 kommentarer

  • Anja

    Er ikke hjemmegående med min datter, men ville ønske jeg var og kan kun give dig ret, den bedste til at passe et barn må være mor og far :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Anja, Tak for din kommentar.
      Håber i finder ud af en måde hvor du kan være sammen med din datter hele dagen. Det er svært når det ikke er muligt! Tanker herfra
      Mvh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ernst Andersen

    Dejlig artikel, som jeg kun kan sige Ja og amen til!
    Er selv far til fem, og min hustru var hjemmegående, mens børnene var små.
    Det giver en egen ro i familien, og nu, hvor børnene er blevet voksne, kommer der tilbagemelding fra dem, hvor de udtrykker taknemmelighed for, at vi prioriterede på den måde.
    Tak, fordi du hejser flaget for kernefamilien og den hjemmegående mor (forælder)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      HEJ Ernst,
      Mange tak for din kommentar. Det er godt, at hører dine børn er glade for jeres prioritering. Vi er også glade for vores beslutning nu og vil håbe på, at få samme tilbagemelding, når mine børn er store 🙂
      Mvh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda Hørlyck

    TAK fordi du skriver det!! Jeg fornemmer nøjagtig det samme fra pædagogerne og dagplejeren til mine 2 børn på henholdsvis 3 år og 1 år – som jeg har hjemme 2-3 dage om ugen, og afleverer 2-3 dage om ugen.. Jeg er på nedsat tid, fordi jeg rigtig gerne vil have en masse tid med dem selv også. Men får også af og til små “hints” om, at mine børn da går glip af noget, fordi jeg holder dem så meget hjemme.. Det er frustrerende! Og gir mig nogle gange lyst til at tage dem helt ud, og sige mit job op.
    Så TAK fordi, jeg ikke er den eneste, der mener, børn faktisk har bedst af deltids børnehave og dagpleje!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Selv Tak, Linda 🙂
      Nogle gange tror jeg “Danmark” har glemt, hvad forældre egentlig betyder for deres børn. Og lige meget hvor god en pædagog er, så er det jo ikke deres mor.
      Bare holdt fast i, at du ved hvad der er bedst for dine børn, for du er deres mor.

      Mvh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni Vendelbo

    Hej Cecilie
    LÆN dig tilbage og vid du gør det bedste for dine små poder. Jeg synes jeg har oplevet meget respekt og forståelse fra børnehaven, omkring mit valg om at have mine 2 piger hjemme et år mens de var 2 og 5 år.

    Jeg har selv for nylig arbejdet i børnehave, og self. har de et tilbud, men det har man også som hjemmegående, et tilbud hvor nærvær og opmærksomhed kan være i højsædet og rammer og oplevelser, kan man jo flytte sig efter.
    Synes normeringerne i institutionerne i dag er så skrabede, så jeg som pædagog ikke er i tvivl om hvad det bedste er for børn mellem 0-4 år.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Janni,
      Tak for dit svar.
      Jeg har stadig ungerne hjemme. De bliver hjemme til skolestart om et år 🙂

      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fun Tee