Chokoladekage med kaffe og kokos
Den her kage minder mig meget om min barndom.
Til alle fødselsdage de første mange år af mit liv, lavede min far denne kage i en kæmpe bradepande, og skar den ud i det finurlige figurønske jeg måtte have.
En god veninde bagte chokolademuffins uden raffineret sukker og mel til mig, og jeg tror aldrig jeg har smagt en kage, der smagte så meget af kage og ikke af en tør helse efterligning. Vi blev enige om, at kagen kunne opgraderes til barndomskagen med kokos/kaffetopping. Der findes sikkert andre og lignende opskrifter, men jeg tog udgangspunkt i min venindes og tilføjede kokosfyld.
Ingredienser:
100 g mandler
200 g dadler
4 æg
1/2 tsk bagepulver
3-4 spsk kakaopulver
2 spsk kokosolie
1-2 spsk. stærk kaffe
Fyld:
ca 25 gr smør
100 g kokos
sødemiddel (sukrin gold er perfekt)
Stærk kaffe (smag til)
Evt lidt kakao
Fremgangsmåde:
Kværn mandler i blender. Tilsæt dadler (uden sten). Tilsæt resterende ingredienser
Blend det hele og put i 12 muffinsforme.
Bages 12-15 min. ved 200 grader.
Ingredienser til fyld smeltes i gryde og puttes på kagerne efter ca 12 min. Bages videre i 3-5 min. Smager bedst kolde og opbevares i køleskabet.
Ingen kommentarer endnu