Chokoladekage med kaffe og kokos – fashionmom blog
Arbejdet bærer Lønnen i sig selv

Chokoladekage med kaffe og kokos

 

-ByMille-
Billede 13-07-14 kl. 21.17

Den her kage minder mig meget om min barndom.

Til alle fødselsdage de første mange år af mit liv, lavede min far denne kage i en kæmpe bradepande, og skar den ud i det finurlige figurønske jeg måtte have.

En god veninde bagte chokolademuffins uden raffineret sukker og mel til mig, og jeg tror aldrig jeg har smagt en kage, der smagte så meget af kage og ikke af en tør helse efterligning. Vi blev enige om, at kagen kunne opgraderes til barndomskagen med kokos/kaffetopping. Der findes sikkert andre og lignende opskrifter, men jeg tog udgangspunkt i min venindes og tilføjede kokosfyld.

Ingredienser:

100 g mandler

200 g dadler

4 æg

1/2 tsk bagepulver

3-4 spsk kakaopulver

2 spsk kokosolie

1-2 spsk. stærk kaffe

Fyld:

ca 25 gr smør

100 g kokos

sødemiddel (sukrin gold er perfekt)

Stærk kaffe (smag til)

Evt lidt kakao

Fremgangsmåde:

Kværn mandler i blender. Tilsæt dadler (uden sten). Tilsæt resterende ingredienser

Blend det hele og put i 12 muffinsforme.

Bages 12-15 min. ved 200 grader.

Ingredienser til fyld smeltes i gryde og puttes på kagerne efter ca 12 min. Bages videre i 3-5 min. Smager bedst kolde og opbevares i køleskabet.

Billede 28-03-14 kl. 19.46

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arbejdet bærer Lønnen i sig selv