Mad, Mad, Mad og Økonomi – fashionmom blog
Slank efter Graviditet

Mad, Mad, Mad og Økonomi

Det handler riimelig meget om mad, når man har 5 børn. ‘Moar, må jeg lige tage et knækbrød?’, ‘Moar, hvor længe er der til vi skal spise?’ ‘Ej, må jeg kun få rugbrød!?’ osv.

Hvis jeg stadig ammede ville jeg være den ultimative mad-maskine!

Selvom de store går i skole og Musen er i børnehave næsten hver dag, så spises der alligevel mindst 3 måltider herhjemme. Der er morgen mad, formiddagsmad og frokost for de små, når så de 3 store begynder, at komme hjem, så skal de jo også have noget mad, også selvom de har spist deres madpakke. Før aftensmad, er der gerne en snack tallerken og en gang imellem er der lækkerten efter aftensmad. Jeg bliver jo rig (men trist) den dag, de ikke spiser hjemme hver dag mere.

IMG_7062

IMG_5407_Fotor_Collage5

IMG_5407_Fotor_Collage1

Mad til 7 mennesker er ingen lille sag og jeg er konstant på jagt efter gode tilbud, nye ideer og snacks til madpakker. Børnene gider ikke længere Føtex’s evindelige ostehaps og figenstænger, men jeg har opdaget, at der i Aldi og Lidl ofte er spændende små snacks, som jordnødder, små salami eller grissini.

IMG_5407_Fotor_Collage4

IMG_5407_Fotor_Collage2

Jeg har ikke helt styr på det, men budgettet til mad her i huset er pænt stort… Og det vare laang tid før det bliver mindre. På vores kontoudtog, er bare lange lister med Føtex, Aldi og Lidl, privatskole og børnehave. Det bliver mere og mere sjælent der står H&M eller bare et eller andet der vidner om, at jeg har shoppet… Og sådan må det jo være, når man har fået 5 børn. -Men jeg savner noglegange dengang et kontoudtog bestod af, Magasin, Gina Tricot, Café, Vagabond (så lang tid siden er det jeg har shoppet), Netto og Biograf. Men jeg er nok ikke den eneste der, gerne bruger pengene på ungerne? Og når jeg også har valgt, at bruge min tid på dem (hjemmemor), så er der ikke flere penge, at tage af (Så meget for Fashionmom).

IMG_5407_Fotor_Collage3

Jeg synes det er vigtigt, at mine børn lære spise sundt og varieret, men jeg høre tit bemærkningen: ‘Det er dyrt, at leve sundt’. Jeg synes nu ikke det koster mere end, at købe junk, fed mad og endeløse pakker pasta. Måske er sund mad dyrt, hvis det hele skal være øko. -Det ville ønske det var, men det har vi ikke råd til. Men friske uøkologiske råvarer er stadig sundere end, Knorr risret og hvid pasta med Dolmio. Og hvis man er god til, at få brugt det man køber, så er det stadig lige så billigt.

6 kommentarer

  • Vi er også 7 herhjemme, hvoraf 2 er store teenagedrenge, som virkelig kan tage fra ved middagsbordet (vi snakker græshoppernes indtog…:-)). Vi har også et stort madbudget og jeg er meget til økologi og gode råvarer, så det fylder altsammen. Til gengæld er alle med på kødfrie dage, havregrød om morgenen og ingen take away (udover sushi i ny og næ :-)). Men enig – det er dyrt at være en storfamilie. KH D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Dorte,
      Shit mand, jeg frygter så meget den dag vi har 5 teenagere i huset! Det lyder lækkert med øko og gode råvarer! -Det bliver nogle sunde og stærke børn der vokser op hos jer 🙂
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Waue, ja, I lider vist ingen nød – sikke lækkert det ser ud, det hele 😀

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      -Ej tak, Anne!
      Det jo selvfølgelig også de retter jeg synes der var værd, at tage billeder af der er på bloggen.
      Men jeg synes selv flotte billeder af mad er inspirerende, så jeg tænkte, at måske andre kan finde lidt i inspiration i dem 🙂

      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge

    Hejsa
    Jeg er mor til 3 små børn og overvejer kraftigt (har nærmest besluttet) at blive hjemmemor. Det eneste der dog holder mig tilbage er økonomien. Vi vil være nødt til at sælge bilen og leve meget sparsomligt. Er dog stadig bange for at det er urealistisk, er derfor meget interesseret i at høre hvad i har i rådighedsbeløb i måneden. Altså til mad, husholdning, tøj, fritidsaktiviteter og gaver. Håber det er okay at jeg spørger!
    Tak for en skøn og inspirerende blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Kære Inge,
      Hvor lyder det spændende med dine tanker om, at blive hjemmemor. Det er et valg, jeg aldrig selv har fortrudt (kun når jeg selv er syg 😉 ). Det er helt ok, du spørger og jeg har et indlæg liggende, jeg stadig arbejder på, der handler om hjemmemor og økonomi. Jeg er dog ikke så vild med, at skrive præcise tal her på bloggen. Måske vil du skrive en pb til mig på Fashionmoms facebook side? Så kan vi skrive lidt sammen om det der 🙂 Ellers kan jeg også anbefale hjemmesiden ‘Hjemmeunger.dk’, hvor du også kan få gode tips og ideer til økonomien.
      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slank efter Graviditet