Lørdags aktivitet med børn
Kære Læser,
Det er jul og der er masser af sukker over det hele, æbleskiver, konfekt, juleslik osv. jeg synes det er så skønt og hyggeligt med alt det søde og ungerne elsker det jo.
Jeg bliver dog ret hurtigt træt af smagen af sukker og jeg føler mig oppustet. Børnene bliver hurtigt sultne igen og de sviger mere i humøret. Derfor har vi lavet en masse dadel-kugler. De første vi lavede var nogle Snickerskugler og de er…. LÆKRE! Ungerne elsker dem som slik, som i, de vil have dem lige så meget som slik!
Hvis man har en foodprocessor er de lette at lave, det der tager lang tid er at overtrække dem med mørk chokolade. Til gengæld synes børnene det er sjovt at pynte dem og selvfølgelig er de vilde med at slikke skeen. 😉
Opskrift til ca. 50 stk (vi er en stor familie):
450 g friske dadler
130 g peanuts
5 spsk peanutbutter
En smule salt
Mindst 150 g mørk chokolade
Put dadler og peanutbutter i din foodprocessor og kør den et stykke tid. Tilsæt peanuts og salt og kør det igennem til du synes om konsistensen (chruncy/glat).
Tag massen op og form dem til kugler, overtræk dem med mørk chokolade og drys evt. lidt pynt over.
Jeg fandt opskriften HER
De andre kugler vi har lavet er dadelhavregrynskugler. Og de fungerer! De smager af havregrynskugler og der er hverken sukker eller smør i!
Vi trillede dem i blanding af rørsukker og poppede quinoa frø (pop dem i en varm gryde).
5-6 havregryn
4 spsk kakao
300 g dadler
2 dl kaffe
Kom dadler i din foodprosesser og kør dem imens du tilsætter halvdelen af kaffen. Når massen er glat, hæld den over i en skål og sigt kakao i, tilsæt havregryn lidt efter lidt, imens du rører rundt. Hvis du tilsætter alt havregrynet på en gang, kan massen blive for tør. hæl havregryn i til du er tilfreds med konsistensen.
Rul dem til kugler og tril dem i rørsukker blandet med poppet quinoa.
jeg fandt opskriften HER, poppet quinoa HER
Så køb en masse dadler og nyd en weekend med stabilt blodsukker.
Kærligst Cecilie
Super dejligt, at du kunne finde inspiration i min opskrift 🙂