Lørdags aktivitet med børn – fashionmom blog
Ingen julestress... Endnu

Lørdags aktivitet med børn

Kære Læser,

Det er jul og der er masser af sukker over det hele, æbleskiver, konfekt, juleslik osv. jeg synes det er så skønt og hyggeligt med alt det søde og ungerne elsker det jo.

Jeg bliver dog ret hurtigt træt af smagen af sukker og jeg føler mig oppustet. Børnene bliver hurtigt sultne igen og de sviger mere i humøret. Derfor har vi lavet en masse dadel-kugler. De første vi lavede var nogle Snickerskugler og de er…. LÆKRE! Ungerne elsker dem som slik, som i, de vil have dem lige så meget som slik!

img_02631

Hvis man har en foodprocessor er de lette at lave, det der tager lang tid er at overtrække dem med mørk chokolade. Til gengæld synes børnene det er sjovt at pynte dem og selvfølgelig er de vilde med at slikke skeen. 😉

Opskrift til ca. 50 stk (vi er en stor familie):

450 g friske dadler

130 g peanuts

5 spsk peanutbutter

En smule salt

Mindst 150 g mørk chokolade

Put dadler og peanutbutter i din foodprocessor og kør den et stykke tid. Tilsæt peanuts og salt og kør det igennem til du synes om konsistensen (chruncy/glat).

Tag massen op og form dem til kugler, overtræk dem med mørk chokolade og drys evt. lidt pynt over.

Jeg fandt opskriften HER

De andre kugler vi har lavet er dadelhavregrynskugler. Og de fungerer! De smager af havregrynskugler og der er hverken sukker eller smør i!

Vi trillede dem i blanding af rørsukker og poppede quinoa  frø (pop dem i en varm gryde).

5-6 havregryn

4 spsk kakao

300 g dadler

2 dl kaffe

Kom dadler i din foodprosesser og kør dem imens du tilsætter halvdelen af kaffen. Når massen er glat, hæld den over i en skål og sigt kakao i, tilsæt havregryn lidt efter lidt, imens du rører rundt. Hvis du tilsætter alt havregrynet på en gang, kan massen blive for tør. hæl havregryn i til du er tilfreds med konsistensen.

Rul dem til kugler og tril dem i rørsukker blandet med poppet quinoa.

img_02621

jeg fandt opskriften HER, poppet quinoa HER

Så køb en masse dadler og nyd en weekend med stabilt blodsukker.

Kærligst Cecilie

2 kommentarer

  • Super dejligt, at du kunne finde inspiration i min opskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fashionmom

      Hej Cathrine,

      De er blevet et instant hit herhjemme og det er ikke sidste gang vi laver dem 🙂

      Kh Cecilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen julestress... Endnu